Brf Saltsjölunden
Start Ekonomi Kontakt Medlemsinformation Om Saltsjölunden
Bilder

 

När K.A Wallenberg 1889 köpte mark i Nacka socken var ambitionen att förvandla Saltsjöbaden till en exklusiv badort och en vintersportort i nära anslutning till storstaden. Ett steg i detta var att skapa en järnvägsförbindelse mellan Stockholm och Saltsjöbaden - Saltsjöbanan, vilken invigdes 1 juli 1893. Med tåget kunde storstadsborna snabbt och enkelt ta sig ut till frisk luft och stärkande naturupplevelser.

Bara några hundra meter från en av stationerna - Tippen vid Saltsjöbadens centrum - ligger Saltsjölunden. Ett fantastiskt läge med närhet till centrum, Saltsjöbanan och oändliga strövområden i Erstavik och Nackareservatet.

 

Saltsjölunden ritades av Per Öberg som sett till att husen och området smälter vackert in i tallskogen, med fasad av lärkträ. Området uppfördes åren 2015 – 2017 och består av 11 friliggande kedjehus och 18 lägenheter i ett flerfamiljshus, där de övre planen är etagelägenheter.

I Saltsjölunden är det nära till allt. Saltsjöbadens centrum med all service som ett litet men välfyllt centrum kan erbjuda. Nära till naturen med golfbanor, elljusspår, vandringsleder i Nacka reservatets urskog och Erstaviks ägor. Nära till Saltsjöbanan som tar ca 30 minuter in till Slussen.

Saltsjölunden ligger i Tattby i Saltsjöbaden och tillhör Nacka kommun. Gatuadress är Ljuskärrsgränden.
 
 
brfsaltsjolunden.se
Brf Saltsjölunden © 2023


Föreningen förvaltas av Nabo.
Klicka på logotypen till höger för att komma till hemsidan där du kan
logga in till föreningens intranät och kundportal
Nabo